Apartmani na planinama posjeduju nešta posebno, jer samo na osnovu svoje geografske lokacije izazivaju divljenje i ljubav. Keriranje dizajna za unutrašnje uređenje planinskog doma, koji odgovara sigurno vašim prekrasnim pogledima na planinu, može biti zastrašujući poduhvat u početku. Ne brinite se, tu smo da vas pomognemo sa nekoliko sjajnih savjeta za dizajn planinskih domova kako biste mogli započeti utopljavanje atmosfere vašeg kutka na planini.

Kada je u pitanju dnevni boravak vašeg planinskog doma, definitivno želite da imate na umu i udobnost i i stil. Zamislite to kao prostor u svom domu gdje možete podići noge i zaroniti u svoje omiljene aktivnosti u slobodno vrijeme nakon dugih avantura na planini.

Ova višenamjenska soba može se transformirati na beskrajne načine kako bi se prikazala ljepota okolnog planinskog pejzaža.

1. KORISTITE PRIRODNU SHEMU BOJA

Savršena shema boja je vrhunac svakog dizajna i može se koristiti za izazivanje emocija i postavljanje tona ambijenta prostorije.

Dizajn dnevne sobe vašeg planinskog doma bit će nezaustavljiv kada se odlučite za tople neutralne boje kao temelj. Dodajte ličnosti i privlačnost prostoriji tako što ćete ubaciti hrabre boje, poput hrđe narandžaste ili kestenjaste boje kao blještavilo. Ova metoda ne samo da će poboljšati ljepotu na otvorenom, već će i dodati interes svakom dizajnu.

Budući da se shema boja priklanja tako da budu u skladu sa prirodom, potražite inspiraciju napolju. Ako niste sigurni u boju, isprobajte bogate nijanse smeđe i mahagonija iz kore drveta. Ili isprobajte duboke citrusne boje sa sezonskog lišća planina. Možete čak i ubaciti prigušeno zelenilo kako biste upotpunili autohtone trave.

Na našim predivnim planinama možete pronaći inspiraciju gdje god da se okrenete.

2. ISKORISTITE PRIRODNO SVJETLO

Igrajte sa prirodnim svjetlom, koji ispunjava vaš planinski dom. Istaknite prozore i time ćete istaknuti veličanstvene panoramske prizore iz prirode. Priliv prirodnog svjetla preplaviće prostor, a vašoj planinskoj dnevnoj sobi dati će sofisticiran osjećaj.

3. KORISTITE JEDINSTVENU RASVJETU

Kada je u pitanju rasvjeta, potražite jedinstveni skulpturalni komad koji će se umjetničk istaknuti u vašem domu. Ako želite dodati rustiklani štih, razmislite o ugradnji metalnih svjetiljki, jer se ovi prirodni elementi savršeno uklapaju u planinski stil.

Ako imate visok plafon u dnevnom boravku vašeg planinskog doma, koristite veće rasvjetno tijelo da privuče pogled i ispunite prostor na odgovarajući i prirodan način. Uz jedinstevn komad, koristite ugodnu rasvjetu u svom dizajnu kako biste suptilno osvjetlili sobu.

4. KORISITE ODGOVARAJUĆI NAMJEŠTAJ

Ako imate veliki ili mali planinski dom, obratite pažnju da odaberete veličinu namještaja koja odgovara veličini prostora.

5. UKLJUČITE DRVO

Uključivanje drveta u dnevni boravak vašeg planinskog doma pomoći će vam da postignete drevni , domaći osjećaj. Također, svestran je kada je u pitanju dizajn. Iako se najčešće koristi za podove, preporučujemo korištenje prirodnog drveta i u drugim dijelovima vaše dobe. Naprimjer, drveni namještaj koji može biti prekrasan komad u svakoj prostoriji ili drvene obloge na jednom zidu itd.

6. ISTAKNITE KAMIN

Ukoliko vaša soba ima kamin, neka bude najupečatljiviji dio prostora. Jedna od načina da se ovaj kutak bude centar vašeg kutka  je da od poda do stropa istaknete je korištenje prirodnog materijala, poput kamena ili metala. Možete ubaciti i drvene elemente za dodatni rustikalni šarm.

7. ODABERITE ZANIMLJIVE TEKSTURE

Tekstura stvara vizuelni interes u prostoriji. Na primjer, koja je jedna od najbolji tekstura za korištenje u rustiklanoj planinskoj „pećini“. Još jedna jedinstvena tekstura koju treba ugraditi jesu čupava krzna, koja se često koristi kao prostirka ili jastuk za sjedenja na podu. Možete koristite umjetne ili izvorne tkanine, sve prema vašem budžetu, uvjerenjima i onim što raspolaže vaše tržište. Da dodatno naglasite prostor, koristite meke jastuke, ćebad i prostirke kako biste uravnotežili grublje elemente u vašoj planinskoj pećini.

8. POVEŽITE SE SA VANJSKIM PROSTOROM

Ako se dnevna soba otvara prema vanjskom prostoru vaše planinske kuće iz snova, povežite ta dva prostora. Jedan od načina da to postignete je korištenje istog materijala ili boja da biste stvori isti efekat tj koja omogućavaju da se unutrašnji i vanjski prostori neometano spajaju.

DIZAJNIRAJTE SVOJ PLANINSKI KUTAK U
"AVALANCHE" APARTMANIMA NA BJELAŠNICI

Ukoliko ste u potražnji za ponudom apartmana u kojima ćete iskorititi ove korisne savjete, za vas imamo radosnu vijest. Predstavljamo vam stambeni objekat “Avalanche”, koje je smješten na prelijepoj olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. “Avalanche” apartmani su savršeno mjesto za stvaranje svoje planinske pećine ili kutka u koji ćete se željeti brzo vratiti.

Planinska ljepotica, Bjelašnica nudi sve pogodnosti za život na planini. Predmetni objekat se nalazi u blizini glavne ski staze, a iz većeg broja apartmana se pruža otvoren pogled prema skijaškim stazama i vrhovima Bjelašnice. U neposrednoj blizini apartmana su smješteni brojni sadržaji, hoteli, spa i wellnes centri, koji čine vaš boravak ugodnim i nezaboravnim.

OSTALO JE JOŠ SAMO 5 APARTMANA!!!

Ponudu možete pogledati klikom na link: https://rig.ba/novogradnja-avalanche-na-bjelasnici/

Nakon što odaberete vama savršen apartman, vrijeme je uređivanje i  dekorisanje! Prilikom odabira dizajnera za svoj projekat, svakako uzmite u obzir i naše usluge dizajniranja. Naš stručni tim ima iskustva u dizajn menadžmentu. Za početak, jednostavno pogledajte našu web stranicu. Ako želite da zakažete termin za dalje razgovore o uređenju apartmana, kontaktirajte nas i ukažite nam čast da budemo dio ostvarenja vaših planinskih snova.