BEZ ZAMJERKE

Obiteljska kuća mlade tročlane obitelji u Virovitici oaza je elegancije i ugodne atmosfere

Mario i njegov tim, koristili su kontrast prirodnog drva hrasta s crnim, drvenim i metalnim elementima

Ured za projektiranje interijera Gletva arhitektura iz Svetog Martina na Muri, projektirao je elegantni interijer obiteljske kuće u izgradnji u Virovitici. Vlasnici kuće su mlada tročlana obitelj koja, kako saznajemo, od dizajnera nije imali puno zahtjeva. Najvažnije im je bilo da se ne mijenja tlocrtni raspored zidova i otvora te da se dobije prirodan, topli i čisti ugođaj.

– Ljubitelj sam čistih linija i decentnih boja u interijeru, u kojem se onda pružaju beskrajne mogućnosti dekoriranja i obogaćivanja detaljima u boji pa mi ona zahtjevi vlasnika nisu predstavljali nikakav problem – kaže na glavni dizajner i vlasnik studija Mario Petković

Kuća je trenutno u fazi izgradnje, a u konačnici će se sastojati od dvije etaže koje će se rasprostirati na 194 metra četvorna. Prizemlje će zauzimati 106 metara četvornih, a uključivat će dnevni boravak, blagovaonicu, kuhinju, radne sobe te tehničke prostore i garažu. Dok je druga etaža od 88 metara četvornih predviđena za spavaće sobe s garderobom i kupaonice.

Rani ulazak dizajnera u projekt, dok je kuća još u izgradnji otvorilo mogućnost da se pozicija i orijentacija namještaja prilagodi zidovima, vratima i prozorima, a sve to u svrhu otvaranja prostora za lakše kretanje i komunikaciju. Estetski dio baziran je na ideji tihog luksuza s klasičnim i izdržljivim materijalima u jednostavnoj i neutralnoj paleti.

Kako bi se stvorio takav interijer, Mario i njegov tim, koristili su kontrast prirodnog drva hrasta s crnim, drvenim i metalnim elementima. U sve to su uklopili kamen, mramor, metal, zrcala i strukturirano staklo na miran i ujednačen način, baš onako kako su i sami vlasnici zamislili.

Za zidne obloge korištena je vapnena boja belgijske tvrtke Kalklitir, koja povezuje boje namještaja te stvara iluziju dubine zidova i smanjuje potrebu za dodatnim dekoriranjem.

– Nadamo se da će mlada obitelj uživati u svom skladnom i umirujućem domu jer to je sve što nam treba nakon dana u kaotičnomu svijetu – ističe dizajner za kraj.

Izvor: www.jutarnji.hr