PREDIVNA

Drvena koliba stara 120 godina proglašena je najboljom kućom za odmor

U mističnom i spokojnom škotskom krajoliku pronašli smo drvenu kolibu koja datira čak iz 1909. godine. Starinska koliba klasičnog izgleda nedavno je doživjela izrazito ekstenzivnu i kompliciranu obnovu koja je u konačnici dovela do toga da kuća dobije nagradu za “Najbolja kuća za odmor za iznajmljivanje u UK” u Condé Nast Travelleru.

Sama lokacija u kojoj se smjestila kuća vraća vas u neko drugo vrijeme, sa svojim poljskim cvijećem koje ju okružuje i vanjštinom od cedrovine koliba se može pohvaliti i fascinantnim pogledom na rijeku Tay, zajedno sa šarmantnim brdskim gradom Aberfeldyjem u daljini.

Interijeri kolibe u potpunosti oduševljava. Svojevrsni kontrast vanjskog i unutarnjeg dijela itekako je vrijedan pažnje. Dizajnersko uređenje unutrašnjosti u elegantnoj bijeloj boji s određenim dijelovima koji se odlikuju prirodnom paletom boja do minimalističkog kamina i suptilnih ukrasa koji su posvuda uokolo. Atmosfera je lagana i umirujuća s promišljeno istaknutim hrabrim bojama, kao što su one u kupaonici, s umivaonicima nizozemske marke Not Only White (koja je osvojila Europsku nagradu za dizajn).

Ova kuća za odmor u Škotskoj ima četiri spavaće sobe, dvije s king size krevetima i dvije s super king krevetima i sve s vlastitim kupaonicama. Goste se potiče da kuhaju ili organiziraju privatnog kuhara u otvorenoj kuhinji koja je spojena s prekrasnom blagovaonicom, utonu u ležaljke uz vatru i gledaju sunce kako zalazi ili prošeću do povijesnog grada Perthshirea Aberfeldyja.

Izvor: www.jutarnji.hr