KUĆA U ŠUMI

Ovdje živi dobar dizajn. Drveno-bijela kuća koju bi odobrio svaki profesor škole Bauhaus

Zamislite loft u Brooklynu s izbijeljenim ciglama i ulaštenim podovima, a zatim ga smanjite i ušuškajte među krošnje škotskog drveća

Ovo je Usonia, moderna kuća iz sredine stoljeća pretvorena u luksuzno utočište na St Cuthbert Wayju. Ako su vam slaba točka nordijske dekoracije i uživanje u prirodi, ovo utočište učinit će da vaše modernističko srce malo brže zakuca.

Usonia je kuća osmišljena prema osnovnim načelima modernističke arhitekture. Kuća odgovara svom kontekstu i daje priliku za život otvorenog plana. Priroda mjesta nametnula je dizajn i način na koji komunicira sa okruženjem.

Kuću i vrt izvorno je dizajnirao arhitekt Hamish Bremner; a proširenje i terasu je dodao Ron Russell, 1977. Nekretninu su vlasnici kupili 2021., nakon čega ju je ponovno osmislio studio dRAW Architecture iz Londona. Usonia je odgovor modernizma na švicarske drvene kuće dizajnirane za jednostavni život. Kuća je primjer onoga što je Corbusier pokušavao implementirati iz svojih uvjerenja prema modernoj arhitekturi: usredotočena je na jednostavnost i geometriju.

Ovdje leži dobar dizajn. Čiste linije i razigrano svjetlo; drveno-bijeli prikaz koji bi odobrio svaki profesor škole Bauhaus. Usonia je škotska obiteljska kuća utemeljena na prirodnim materijalima. Industrijski loft džepne veličine gdje prirodno drvo i komične ilustracije griju monokromatske linije. Ovo je mjesto gdje se luksuz susreće s krošnjama šume.

– S ljubavlju smo renovirali kuću kako bismo je pretvorili u šumsko utočište, ali sa svim neposrednim pogodnostima koje grad nudi. Imanje se nalazi na vlastitom hektaru zrele šume, a višeslojna terasa gleda na grad Melrose i Melrose Abbey ispod. Pokazujući inovativni duh modernističkog rezidencijalnog dizajna, Usonia je mjesto za opuštanje među brežuljcima Eldon Hills, udaljena 60-ak kilometara od srednjovjekovnog Edinburgha, pričaju vlasnici.

Izvor: www.jutarnji.hr