OVO JE ČUDO

Ovaj mali stan od 17 kvadrata u središtu metropole izgleda sjajno!

Primjer pokazuje da udobnost i stil ni na koji način ne ovise o broju kvadratnih metara koji su na raspolaganju

Kada znate što volite i koliko vam stvari zapravo (ne)treba, svoj idealan prostor možete stvoriti čak i na malo kvadrata, a stančić u nastavku doista to dokazuje. U tek 17 četvornih metara renoviran je i opremljen ovaj mali dom u 9. arondismanu u Parizu. Redizajn potpisuje Holborn Studio i pravo je oličenje suvremenog stila koristeći isključivo drvo i mirne boje.

Drvena obloga prozorskih okvira i niša unosi toplinu u dekor. Baš kao i mjedeni završetak ručki, utičnica i slavina, koji je sofisticiraniji od kromiranog.

Renoviranje ga je učinilo mnogo udobnijim, s dnevnim boravkom koji zahvaljujući kauču na razvlačenje služi i kao spavaća soba, mini kuhinjom u kutu koja ne zadire u dnevnu sobu i lijepom kupaonicom punom elegantnih detalja. U namještaju izrađenom po mjeri ima dovoljno prostora za pohranu.

U ovom stanu ormar izrađen po mjeri služi kao razgraničenje između različitih zona. Zid dnevnog boravka također je u potpunosti sastavljen od ormara raspoređenih oko niše koja djeluje kao uzglavlje.

Budžet za ovu obnovu bio je 70.000 eura, što se može činiti visokim za tako malu kvadraturu, ali je opravdano kvalitetom materijala i opreme u stanu koji je nekoć bio napušten, a koji je sada potpuno uređen za godine koje dolaze.

Izvor: www.jutarnji.hr