Dizajn inspo

Kombinacija japanske i skandinavske estetike u interijerima izgleda sjajno. Ove japandi kuhinje su nam wow

Japandi stil je izgledom miran, ležeran i organski

Možda još niste čuli za taj pojam, ali sigurno ste na društvenim mrežama ili u dizajn magazinima vidjeli prostorije uređene baš u tom stilu, a da niste ni znali da gledate japandi: prigušene i minimalne, ali nekako mekane prostorije; ispunjene namještajem ravnih linija i taktilnim materijalima. Negdje u prostoriji, a obično na drvenom stolu, nalazi se zemljana vaza puna grana ili drugog probranog zelenila. Sve je uredno, ali na način koji djeluje umirujuće, a ne strogo. Već na prvi pogled vidite da nije čisti skandinavski stil uređenja, ali nije niti posve istočnjački. U biti, to je estetski amalgam oba, poznat kao Japandi.

Japandi nas uči stvoriti duboke veze sa zemljom i prirodom

ako je usredotočen na mirne, minimalističke i funkcionalne interijere, estetika često prožima više od samog izgleda doma. Ovaj dizajnerski stil i načela doista podržavaju zdrav i smislen životni stil. Uči nas pronaći ljepotu u nesavršenosti, stvoriti duboke veze sa zemljom i prirodom i uživati ​​u jednostavnim zadovoljstvima života.

Kada razmišljate o minimalističkom životu, najvjerojatnije prvo pomislite na skandinavski ili japanski dizajn interijera. Gdje se razlikuju, nadopunjuju se. Dok su japanski interijeri elegantni, skandinavski su rustikalni. Bogate, zemljane boje japanskog dizajna pomažu da jednobojna paleta skandinavskih domova ne djeluje strogo. Mogli biste reći da je bilo samo pitanje vremena kad će se razviti dizajnerski stil danas poznat kao Japandi.

Što je Japandi stil?

U osnovnom smislu, Japandi stil je mješavina skandinavskog i japanskog dizajna. To je dizajnerski pokret u kojem istok susreće zapad. Spaja japanske umjetničke elemente i wabi-sabi filozofiju sa skandinavskom udobnošću i toplinom ili hygge. I japanska i skandinavska estetika dizajna usmjerene su na jednostavnost, prirodne elemente, udobnost i održivost.

Riječ “Japandi”, je kombinacija “japanese” i “skandi” (neslužbeni sleng za “skandinavski”), trenutno je au courant, aktualni stil dizajna interijera diljem svijeta. “To je prirodni hibrid između dviju kultura koje daju prednost minimalizmu i miru”, objašnjava priznati stilist za interijere Colin King, strastveni praktičar Japandija. “Slavi svakodnevnu ljepotu i povezanost s prirodom te dijeli pojednostavljenu estetiku: geometrijske oblike, sofisticirane boje i uvažavanje materijala.”

Definiranje elemenata i obilježja Japandi stila

Kako biste bolje razumjeli Japandi stil i uveli ga u svoj prostor, izaberite elemente koji odišu Japandijem. A prije toga se pobrinite da vaš prostor ima tri važne karakteristike: nenatrpanost (bez nepotrebnih detalja), čiste linije i prirodno svjetlo.

Naglasak na organskim i prirodnim materijalima poput

Neutralna paleta boja s naglaskom na zemljane tonove poput

  • Smeđa
  • Zelena
  • Svijetlo smeđa
  • Bijela

Funkcionalan dekor poput

Japandi kuhinja

Središnje karakteristike uređenja japandi kuhinja su: vještina izrade, tekstura, ravnoteža i spokoj. Materijali koji se koriste su prirodno drvo, zemljani materijali, neutralne palete boja, kao i čisti prostori naglašeni funkcionalnim predmetima poput vaza i šalica umjesto ukrasnih figura.

Posjetite slijedeće profile za više inspiracija

Izvor:  www. telegram.hr