Kako su dizajneri uredili stan od 48 kvadrata s atmosferom egzotičnog otoka za studenticu medicine - spektakularno!

Reljefna žbuka, strop od drvenih grana, ormarići od ratana - ove i druge cool značajke čine prostor jedinstvenim

Dizajneri iz studija Artefact stvorili su moderan i vrlo ugodan interijer jednosobnog stana za mladu djevojku, studenticu medicinskog sveučilišta.

“Dekor je trebao asocirati na mir pa smo odabrali prirodnu paletu boja, zanimljive prirodne materijale koji stvaraju duboku višeslojnost interijera”, objašnjavaju dizajneri.

Kuhinjski set je postavljen u kut, a namještaj je rađen po narudžbi. Kuhinja nije do stropa, iznad gornjih ormarića postavljeno je ogledalo, što stvara zanimljiv efekt odsutnosti gornjeg dijela zida.

U interijeru je korišten veliki broj ogledala: proširuju prostor i dodaju dubinu interijeru. Iznad blagovaonskog stola odražavaju se graciozni abažuri od ratana.

“Stan je preuređen: kupaonica je odvojena, kuhinja i dnevni boravak spojeni. Spavaća sobu smo također izdvojili, s vlastitim sustavima za pohranu, kako je vlasnica tražila. U konačnici, pokazalo se da je to zgodan i udoban prostor za život “, kažu.

Strop u ulaznom dijelu izrađen je od drvenih grana koje su dizajneri skupili na obali i obojili u svijetlu nijansu.

U spavaćoj sobi koristili su neobičan završetak. Zidovi su ukrašeni dekorativnom žbukom koja teksturom podsjeća na morske valove, što je moguće voluminoznije. U radu su korištene dvije nijanse za realističniji učinak. Iza kreveta dodane su teksturirane kokosove ploče, izrađene po narudžbi u lokalnoj proizvodnji – ispalo je spektakularno.

Kupaonica ima tuš, a u dekoraciji su kombinirane različite vrste pločica, vrata su od ratana.

Preuzeto sa www.jutarnji.hr