POGLEDAJTE REZULTAT

Boho kuću u Istri vlasnici su uredili sami, u samo tri mjeseca: ‘Htjeli smo opušteno i ležerno i sve nam je nekako išlo od ruke...‘

Boho stil uređenja je opušten, neformalan, lagan. Pravi stil, kažu mnogi, za uređenje kuća na moru, koje jednostavno prizivaju hedonističku atmosferu. Jednu baš takvu kuću pronašli smo na u Premanturi, u Istri. Interijer te kuće u svakom svojem centimetru “viče” o opuštenosti i osjećaju kao da ste stalno na odmoru. Mnoštvo prirodnih elemenata i tekstura čine interijer posebno neodoljivim, a od boja prevladavaju zemljani tonovi, posebice smeđe i bež nijanse. Drugim riječima, boje koje slave ljepotu prirode i obale.

– Premantura je okružena prirodom kojom se malo tko može pohvaliti. Zbog toga smo odlučili da je baš ona idealno mjesto za naš Boho House. Udaljeni smo svega 300 metara od Rta Kamenjaka, koji je proglašen zaštićenim područjem – kaže nam vlasnica i dodaje kako se Boho House sastoji od dva odvojena apartmana, svaki površine po 65 četvornih metara.

Svaki apartman se, pak, sastoji od dvije spavaće sobe, dnevnog boravka s blagovaonicom, kompletno opremljenom kuhinjom, kupaonicom i terasom.

– Mi smo veliki obožavatelji prirode i mora te smo cjelokupni dizajn apartmana radili sami, inspirirani popularnim boho stilom – ističu vlasnici i prisjećaju se kako su pri prvom posjetu zatekli prazan prostor, što im je bilo idealno jer su mogli točno zamisliti kako će kuća kasnije izgledati, a mogli su i sve napraviti prema svojem ukusu i potrebama.

Kombinirali su, govore, prirodne elemente koji odišu životom i ispunjavaju prostor. Glavni materijal od kojeg je napravljen namještaj je, logično, drvo.

– Drvo daje osjećaj topline te, uz prirodno svjetlo koje obasjava prostorije, stvara atmosferu mirnoće i svježine. Minimalističke komade namještaja upotpunili smo ručno rađenim lusterima, biljkama, te velikim ogledalima, koja vizualno povećavaju prostor. Dodatni osjećaj udobnosti postigli smo dodavanjem prirodnih materijala u krem nijansama – opisuje vlasnica i nastavlja kako su lanene zavjese dodatno osvježile prostor, kao i udobna sofa u štofu boje pijeska.

Za terasu su vlasnici odabrali također udobnu garnituru od drva, u kombinaciji s mekim bijelim jastucima za stolice.

– Idealna je za ljetne obroke ili ispijanje kave s pogledom na prirodna bogatstva, šumu, nebo i more, u potpunoj privatnosti. Potrudili smo se da kuhinja bude kompletno opremljena, kako bi svi koji nas posjete mogli pripremati obroke i imati kompletno posuđe za njihovo posluživanje. Također, željeli smo da imaju šalice za sve vrste kave koje žele pripremati, kao i čaše za sve vrste pića. Mi, gdje god smo boravili, u kojim god kućama, baš nam je to nedostajalo – kažu vlasnici.

Spavaće sobe u ovoj kući su prozračne, otvoreni ormari daju dodatni osjećaj čistoće, kao i bijele pamučne posteljine na krevetima.

– Proces uređenja trajao je relativno kratko. S obzirom na to da je sav namještaj rađen prema narudžbi i mjeri. Uspjeli smo sve realizirati za samo tri mjeseca. Imali smo divne suradnike, koji su u kratkom roku ostvarili sve ono što smo zamislili – rekli su vlasnici i dodali kako je Boho House uređivan s velikom ljubavlju i kako im je drago da baš to primijete svi koji uđu u tu kuću.

Izvor: www.jutarnji.hr