BUDITE KREATIVNI

10 SAVJETA ZA UREĐENJE DOMA Ovi savjeti će vam pomoći da uredite dom kao profesionalac!

Kako bi vaš interijer lijepo izgledao nisu uvijek potrebni skupi komadi namještaja i da vaš dom uredi dizajnerski tim. Naprotiv, lijepo uređeni interijeri imaju dozu mašte i originalnosti i najbitniji dio svakako je osobni pečat vlasnika. Bitno je samo da znate što vam se sviđa i kako želite da vaš dom izgleda. Za koji god stil se odlučite uvijek postoje trikovi kojima ako ih se držite vaš dom može izgledati kao da ga je uređivao profić. Pogledajte savjete koje vam donosimo, inspirirajte se našim primjerima i sigurni smo da će vaš dom izgledati baš onako kako želite.

1. Uzmite vremena kod opremanja vašeg doma. Dobro odabrani komadi namještaja bitniji su nego da imate puno namještaja u interijeru koji će vam kasnije samo smetati. Nemojte kupovati namještaj samo da napunite prostor. Kupujte komad po komad i vidjet ćete da se strpljenje i ovdje na kraju isplati.

2. Budite organizirani. Raščistite prostor i riješite se stvari koje vam ne trebaju. Na taj će način novi komadi namještaja ili ukrasni detalji doći do izražaja, i vaš će dom imati potpuno novi izgled.

3. Puno inspiracije može vas zbuniti i odvesti u krivom smjeru. Ono što ste zamislili na samom početku neka vas vodi kod uređenja vašeg doma i nemojte od toga odustati. (:

4. Ukrasite interijer sobnim biljem. Razlika će odmah biti vidljiva, vjerujte nam na riječi (: bilo da se radi o nekoj većoj biljci, sekulantima u staklenci na stolu ili začinskom bilju u kuhinji vaš prostor će odmah izgledati ljepše i svježije.

5. Rasvjetna tijela, lampe i visilice su elementi koji se prvi primijete te oni na taj način itekako mogu pridonijeti izgledu vašeg doma. Ako ste odabrali neke bezvremenske komade namještaja, izgled vašeg doma sigurno će podići neka moderna samostojeća lampa ili luster u nekoj živoj boji.

6. Nemojte pretjerivati s uređenjem. Ne morate sve što vam se sviđa unijeti u svoj dom. Odberite bitne komade i unesite svoju osobnost, nemojte da vam dom izgleda kao da ste preslikali sliku iz kataloga.

7. Umjetničke slike i fotografije unijet će dozu sofisticiranosti u svaki interijer. Odberite one koje vam se sviđaju i objesite ih tako da centar slike bude u visini očiju – slike su najčešće obješene previsoko.

8. Napravite malu galeriju na svom zidu. Možete neke nove slike pridružiti onima kojima ste već ukrasili svoj dom ili osmisliti potpuno novi raspored vaših slika. Odličan izbor je kutak u domu koji je neiskorišten, on će na ovaj način sigurno postati centar vašeg doma.

9. Detalji su bitni i na to nikako nemojte zaboraviti. Ako ste odabrali neutralnu paletu boja za svoj interijer, detalji boje bakra ili zlata dat će potpuno nov izgled prostoru.

10. Ne postoje pravila za uređenje interijera kojih se morate držati tako jako. Unesite neki element iznenađenja, i svakako se poigrajte različitim stilovima.

Izvor: www.jutarnji.hr