Trendovi nekretnina u Sarajevu

U Sarajevu se već neko vrijeme dešavaju zanimljive promjene na tržištu nekretnina. Nova vremena donose nova potrebe i zahtjeve na tržištu što za rezultat ima savremenija rješenja i inovacije, naročito kada govorimo o novogradnji. Tu nastupaju novi rastući trendovi koji uključuju sljedeće:

Gradski život

pedestrians-400811_1280

Zbog velikog i raznolikog sadržaja centar grada je najpoželjnija destinacija za život. Samo kada govorimo o gradu Sarajevu, u njegovom centru imate sve u nekoliko koraka potrebno za vas i vašu porodicu (škole i fakulteti, bolnice, muzeji, zološki vrt, veliki šoping centri, komunalije, vjerski objekti, sva kulturno-umjetnička dešavanja, te planinu i divne parkove prirode).

Ekološka osviještenost

architecture-5305515_1280

Uslijed globalnog povećanja zagaženosti, i na tržištu nekretnina povećala se svijet o ekološkim rješenjima u izgradnji objekata. Materijali koji se ugrađuju u prostor svakodnevnog boravka ekološki prihvatljivi  što za čovjeka tako i za prirodu.

Novogradnja

pexels-anthony-gideon-1446378

Brz način života donosi i potrebu za blizinom različitih sadržaja, da bi uštedili na vremenu, jer je vrijeme postalo najvrjednija valuta. S tim u vezi, investitori grade moderne nekretnine sa brojim sadržajem. Za takav primjer možemo navesti idejni plan Trebević Hills-a. A kada govorimo o primjeru na svjetskom nivou sigurno ste čuli za Neom, ali o njemu ćemo drugim put…

Prakričnost

pexels-visual-tag-mx-2566581

Saobraćaj u mirovanju je u velikoj oskudici prostora. Potražnja za stanovma sa parking-garažnim mjestima, zadala je projektantima i investitorima nove zahtjeve gdje su se i ovaj put pokazali u najboljem svijetlu. Pored toga, praktičnost lokacije je postala ključna, zbog blizine javnom gradskom prijevozu, posebno u onim dijelovima grada koji su udaljeniji od centra.

Ako planirate kupovinu ili prodaju nekretnine u Sarajevu, kontaktirajte nas!

www.rig.ba