Jednoipolsobni stan koji izgleda kao kraljevska rezidencija

Dom mladog para pun je mramora, zlata i mesinga

Da i relativno mali stan od jedva šezdesetak četvornih metara može izgledati poput kraljevske rezidencije dokaz je ovaj dom mladog para u Dublinu. Uredili su ga dizajneri interijera Kris Turnbull Studija, koji su dojam raskoši postigli korištenjem luksuznih materijala poput mramora, zlata i mesinga. Kraljevskom ugođaju pridonijeli su visoki stropovi i bogate štukature na zidovima. Zbog toga se stan, iako je jednoipolsoban, čini puno prostraniji, a veliki prozori čine ga prozračnim i punim svjetla.

Stan je smješten u klasičnoj zgradi od smeđe opeke, koja izvana ne izgleda ni približno luksuzno kao iznutra. Prednost joj je dobar položaj s prekrasnim pogledom na Canal Grande, a suvremeni interijer u potpunosti odgovara prirodi koja ga okružuje.

Dizajneri su za njega odabrali elegantan namještaj koji stvara skladnu ravnotežu tradicionalnog i modernog. Adut ovog skrivenog dragulja u glavnom gradu Irske je i skulpturalna rasvjeta koja plijeni pažnju na prvi pogled.

Već na ulasku u stan jasno je da je riječ o nečem posebnom. Crno-bijeli mramorni hodnik zanimljivog uzorka vodi do središnje prostorije ovog interijera, dnevne sobe. U njoj dominira klasični kamin, koji je u kontrastu s modernim linijama zaobljene sofe. Ispred kamina je stolić za kavu Wave Center brenda Boca do Lobo. Izradili su ga portugalski majstori nakita od ručno kovanog mesinga, dok je gornji dio napravljen od crnog ogledala.

 

Dnevna soba spojena je s blagovaonicom i klasičnom plavom kuhinjom na čijem su podu keramičke pločice koje izgledaju poput parketa.

Kraljevski stil uređenja, tzv. royalcore, posebno je vidljiv u spavaćoj sobi i kupaonici. Spavaća soba spaja klasični i “princeza” izgled s modernim dizajnom te neutralnim bojama. U njoj su bogate zavjese i kristalni luster, ali i minimalistički sivi ormar.

Kupaonica je pak u potpunosti prekrivena mramorom i zlatom, dajući dodatnu notu luksuza cijelom stanu.

Izvor: www.jutarnji.hr