KAKVA ELEGANCIJA!

Ovaj prekrasan stan u potkrovlju koji smo za vas odabrali u gomili zanimljivih interijera nalazi se u zgradi izgrađenoj 1880.-ih i oduševljava svojim uređenjem. Interijer na fotografijama prostire se na 119 četvornih metara i prepun je karaktera. Elegantan je i atraktivan, i kao stvoren je za ugodan život, druženje i uživanje.

Riječ je o predivnom dvoetažnom stanu s terasom, kojemu ništa ne nedostaje. Sačuvani detalji, apsolutno nevjerojatni originalni prozori, veliki balkon, drveni podovi i možda ono najteže za rekreirati: osjećaj. Na prvoj se etaži nalazi društveni prostor, a do druge intimnije zone dolazi se crnim stepenicama na metalnoj konstrukciji. Tamni namještaj, zid od opeke, pod od tamnog drva učinili su prostor izuzetno privlačnim i ugodnim za život.

U dnevnom boravku velikom više od 50 četvornih metara, pažnju privlače zidovi od opeke koji su u kontrastu s bijelim zidovima i stropovima, baš kao i crni namještaj koji unosi dozu elegancije, a nenametljivo se ističe u ovom svjetlom okupanom stanu. Visina stropa je gotovo 3 metra, a cijelim prostorom dominira veliki blagovaonski stol i elegantan trosjed, a cijeli ugođaj upotpunjuje orijentalni tepih u smeđoj boji. Veliki prozori stana renovirani su i obnovljeni prema standardima tog vremena. Za sve fetišiste prozora ovaj stan nije ništa drugo nego čisti užitak. Duž restauriranog originalnog poda nalaze se prekrasne visoke lajsne, izgledaju kao da su oduvijek bile tu, ali nisu, ali su rekreirane do savršenstva!

Minimalistički dizajn kuhinje švedske marke Gert Wingårdh upotpunjen je Corian radnom pločom. Uređaji su gradbeni marke De Dietrich, a ima i hladnjak za vino Kitchenline. Tu je odmah i izlaz na balkon s ostakljenim dvokrilnim vratima, koja daju dovoljno svjetla. Balkon je širok tri metra i uokviren crnom ogradom od kovanog željeza. Orijentiran je sjeverozapadno, idealno za uživanje u poslijepodnevnom suncu.

U prizemlju se nalazi gostinjska kupaonica s Carrara mramorom na podu i laserski izrezanim bijelim pločicama na zidovima s minimalnim fugama, te spavaća soba s ugradbenim policama i radnim stolom. Pod i zidovi u hodniku u skladu su s ostatkom stana. Ovdje je smješten ormar s velikom policom za cipele.

Kolorit dnevnog boravka nastavlja se u spavaćoj zoni na katu otvorenog tlocrta i organiziranoj oko nosivog zida, a cjelokupan dizajn promišljen je do najsitnijih detalja. Uz to, vrijedi naglasiti da gornja etaža nudi vrlo raznolike životne scenarije: mjesta za rad, privatnost i spavanje, predivnu kadu, također ima pozamašan sustav za pohranu, praonicu i komunalni blok.