EVO KAKO IZGLEDA MALI DVOSOBNI STAN OD 44 KVADRATA U ZAGREBU, KOJI JE PREUREĐEN ZA 35 HILJADA EURA

  • 3 months ago

U budžet su bili uključeni adaptacija i opremanje prostora – zidne i dio novih podnih obloga, nova kupaonica i kuhinja te namještaj

U želji za promjenama u našem životnom prostoru postoji nekoliko stvari koje nas uglavnom sve ograničavaju i čine da odlažemo svoje planove za neka bolja vremena. Pored nedostatka vremena i nespremnosti da uložimo trud i vrijeme (jer namještanje novog doma ili adaptacija spadaju u najstresnije stvari u životu), na vrhu ljestvice razloga su svakako i nedostatan budžet te vrijeme s kojim raspolažemo.m dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dvosobni stan koji vam predstavljamo nalazi se u širem centru Zagreba, u stambenoj zgradi rađenoj početkom 2000-ih. Dobar tlocrtni raspored s kojim je vlasnica bila zadovoljna, kao i postojeći sadržaji (hodnik, kupaonica, kuhinja, boravak, radni kutak i spavaća soba) smanjio je uobičajene troškove micanja zidova koji su česti u adaptacijama, kako bi se dobio funkcionalniji raspored.

Ovdje se dogodilo nekoliko sitnijih izmjena, a one su se uglavnom odnosile na postojeći raspored elemenata u prostoru. Primjerice, spavaća soba sada je trebala samo jedan ležaj, a u prostor je trebalo dodati više garderobnih ormara. Smještanjem kreveta u nišu ispod prozora svakako se bolje iskoristio prostor nego u prijašnjem izdanju sobe.

Pored toga, njezina želja bila je bolji raspored u kupaonici, da umjesto kade bude tuš te da prostor u kuhinji bude funkcionalniji i bolje iskorišten. Tako je pozicija radne plohe u kuhinji povećana i mjesto ispod te plohe je pretvoreno u dodatne kuhinjske elemente što je osiguralo više mjesta za skladištenje.

Kako je izradom troškovnika premašen malo budžet, nastojalo se uštedjeti na stolarskim radovima (namještaju po mjeri) kao i nekim građevinskim radovima. Vlasnica je odustala od garderobnih ormara u hodniku kao i stola za šminkanje u spavaćoj sobi, te je umjesto njih stavljena gotova komoda, a u kupaonici je odustala od mijenjanja pozicija perilice rublja i bojlera.

Ovi kompromisi bili su nužni da se ostane unutar predviđenog budžeta. No, zato je u estetskom smislu ispunjena njezina želja da u interijeru vladaju svijetli neutralni tonovi, naročito bež paleta, što je prostoru donijelo, pored elegancije, i toplinu i mekoću. Za to su se pobrinule i svijetle drvene površine pa je stvoren ugodan i funkcionalan dom koji odgovara potrebama i željama mlade vlasnice.

U 30-minutnom tv specijalu, u nedjelju 16. lipnja, na RTL-u ćete moći vidjeti detaljno sve faze transformacija ovog stana od 44 kvadrata.

Izvor: www.jutarnji.hr

Compare listings

Compare